Forfatterarkiv: eirikb

Sokker og votter i Navajo-tvinn

Navajo-tvinn gir rene striper i garnet. Jeg valgte å strikke meg et par nye «spinnesokker», for det var det jeg ønsket meg. Jeg tovet dem i vaskemaskina, så de er tjukke og gode.

img_1548-small.JPG img_1539-small.JPG

Vottene strikket jeg på langs. Det har jeg ikke gjort før, men jeg synes det gav en fin effekt. Vottene er også tovet i vaskemaskina. Håper jeg ikke trenger å fryse mere på henda nå.

Ubleika fibre

I dag skal jeg «prøve-spinne» flere forskjellige fibre jeg nettopp har fått i hus. Det er en spennende oppgave. Foruten Merino, som jeg kjenner godt fra før, så skal jeg spinne en liten bunt med Blufaced Leicester og en bunt Falkland. Alle er ubleika. Jeg har tenkt at de seinere vil egne seg godt til å farge selv.

til_provespinning.JPG

merino, bluefaced leicester, falkland

Soay

Jeg har fått en liten pose med ull fra Soay-sau som jeg skal prøve å spinne. Jeg hadde aldri hørt om den sauerasen tidligere. Men etter litt leting på nettet fant jeg ut at det er en av Scotlands ursauer, med aner tilbake til bronsealderen. Det er ikke så mange sauer igjen av denne rasen. Det er alltid spennende å prøve noe nytt.
Fibrene jeg har fått er ganske korte. Jeg har kardet dem, men det er fortsatt mange småklumper i ulla. Det blir spennende å prøve den i rokken.

img_1560.JPG

img_1561.JPG

Og her er det ferdige resultatet. Jeg synes ikke det ble så bra. Garnet blei veldig livløst. Og klumpene er der fortsatt, selvfølgelig. Men det var veldig morsomt å få prøve dette.

img_1669.JPG

Sånn kan det gå.

navajo.JPG

I går kveld hadde jeg et lite uhell da jeg skulle nøste opp min siste garnbunt. Jeg løftet den ned fra stanga der den hadde hengt til tørk og la den fra meg på bordet. Men hva skjedde? Det skjønte ikke jeg heller… for begge trådene jeg sikret bunten med hadde løsnet, og hele bunten raste fra hverandre. Det så mer ut som et fuglerede enn et hespe med garn. Og jeg brukte kvelden til å nøste en rotetråd i stedet for å begynne på et hyggelig strikketøy.