Kategoriarkiv: Kid Mohair

Jeg vet ikke om du tror det…

… men jeg har ryddet på rommet mitt.

Ja, jeg vet det ser rotete ut.  Men etter at jeg flyttet en rokk og en vev inn på stua, ble alt så mye bedre. I tillegg har en annen rokk fått fast plass ved vinduet en etasje opp. Nå står det tre rokker som er i jevnlig bruk her inne. Kardemaskina og kammene har fått et eget bord ved vinduet. Det er orden i kaoset. Bare se.

Spolene til de forskjellige rokkene har plass i skapet med glassdører.

Rokkene surrer og går rett som det er.

 

Disse to buntene er spunnet på en tynn kjernetråd.

 

Den lille bunten med bouclegarn spant jeg som demo på det forrige spinnekurset jeg holdt hos Spinnvilt. Det er alltid morsomt å spinne boucle, selv om det er en sein teknikk. Neste gang vil jeg forresten spinne en mer fargerik utgave. Da blir den mer brukervennlig for meg. Spolen til høyre er fylt opp med ull fra grå trøndersau. Den ble spunnet ferdig i går kveld.  Seinere skal ende opp som totrådet garn.

Dette er en bunt entrådet garn jeg spant fra et kardeflak. Her er det en salig blanding med fiber. Garnet er en-trådet, mykt, og det er veldig godt å ta på. Synd det bare er 85 gram da. Jeg må nok gå over til å karde opp større mengder, så jeg kan spinne enda større garnbunter.

 

 

 

 

 

… jeg spinner, og jeg spinner

Rokkene mine står ikke ubrukte så lenge av gangen – selv om jeg føler det blir litt lange pauser iblant. I sommer har jeg spunnet sokkegarn. Til venstre står en spole silke, i midten en spole shetlandsull, og til høyre en spole kid mohair. Jeg har farget fibrene med jacquard syrefarger.

Dette ble tvunnet sammen til 3-trådet garn. Jeg har strikket vrangbordene. Og det blir fint på pinner nr.3

På den ene rokken min spinner jeg lysegrønt merinogarn. Det vil si, det blir ikke bare lyselysegrønt. Det blir også gult og beige. Det skal bli to-trådet, litt tjukt og forhåpentligvis mykt og godt. Kanskje det tilslutt ender som et gladskjerf til en kald vinterhals.

På den andre rokken spinner jeg shetlandsull. Dette tror jeg kan bli fint til votter.

Førstkommende lørdag skal jeg sitte i gågata i Ringebu å spinne. Også tar jeg med en kasse med ferdig garn og en kasse med nyfargedet spinnefibre. Det er jo morsomt å vise fram hva en kan få til i rokken.

Vi sees vel? Si hei til meg hvis du kommer da. Det er alltid ekstra hyggelig å snakke med noen som har lest bloggen min, vet du.

(Dette bildet er fra i fjor sommer. Men jeg sitter antagligvis på samme plass, utenfor blomsterbutikken, nå førstkommende lørdag 1. august også).

Det var en helg…

… da alt gikk på skinner. Jeg våknet grytidelig lørdag morgen. Alt var bra – foruten at det var bikkjekaldt ute. Frokost. Fyr i peisen på arbeidsrommet. Flaskene med jaqcuardfarger ble dradd fram. Fargeoppskriftene blei studert. Tenke, tenke, tenke. Sette sammen farger, regne ut mengder. Måleglass og begre. Tynne ut konsentrert eddik. Mikse og fikse. Fibrene var veid opp for flere uker siden. På med kjelen. Putre, putre…
Mohair ts 09
På lørdagskvelden fungerer det til og med med med tørkestativet på stua etter en sånn dag.
blå grønn ts 09 Rød, rosa, orange ts 09 blå og turkis ts 09 Rust og rosa ts 09 Grå og fiolett ts 09

Søndag morgen våknet jeg enda tidligere. Det var like kaldt. Disse buntene blei til etter noen timer ved rokken – foran peisen.
På spolen På hespetreet ts 09 Til vask ts 09

Bulky ts 09

Ull silke og alpakka ts 09

Bare deilig ts 09

Tjukk og god ts 09

…Og alle var enige om at det hadde vært en fantastisk helg. Trengte ikke å ha dårlig samvittighet for at jeg ikke hadde min frosne kropp utenfor døra engang. Det var jo bare sååå kaldt. Så spaserturen sparer jeg til en annen gang.

Fiberfest på fargebadet

Shetland 74/021108 Shetland 72/011108 Shetland 77/021108 ts-08_4301.JPG ts-08.JPG ts 08 norsk ull blå grønn ts 08 rød ts 08 norsk ull ts 08 turkis/grå kid mohair ts 08 blå/grå kid mohair ts 08

Her er en del av fibrene jeg har lekt med den siste uka. Jeg har farget mange lengder med falkland- og shetlandtops. Så farget jeg noen omganger norsk ull av ubestemt rase. Mmm, den er i alle fall myk og god. Jeg tror det er dalasau, men er ikke sikker. Tilslutt farget jeg noen omganger med kid mohair. Den er så glansfull og nydelig. Jeg lurer på hva det kan bli av den.