Kategoriarkiv: Pelssau

Jeg vet ikke om du tror det…

… men jeg har ryddet på rommet mitt.

Ja, jeg vet det ser rotete ut.  Men etter at jeg flyttet en rokk og en vev inn på stua, ble alt så mye bedre. I tillegg har en annen rokk fått fast plass ved vinduet en etasje opp. Nå står det tre rokker som er i jevnlig bruk her inne. Kardemaskina og kammene har fått et eget bord ved vinduet. Det er orden i kaoset. Bare se.

Spolene til de forskjellige rokkene har plass i skapet med glassdører.

Rokkene surrer og går rett som det er.

 

Disse to buntene er spunnet på en tynn kjernetråd.

 

Den lille bunten med bouclegarn spant jeg som demo på det forrige spinnekurset jeg holdt hos Spinnvilt. Det er alltid morsomt å spinne boucle, selv om det er en sein teknikk. Neste gang vil jeg forresten spinne en mer fargerik utgave. Da blir den mer brukervennlig for meg. Spolen til høyre er fylt opp med ull fra grå trøndersau. Den ble spunnet ferdig i går kveld.  Seinere skal ende opp som totrådet garn.

Dette er en bunt entrådet garn jeg spant fra et kardeflak. Her er det en salig blanding med fiber. Garnet er en-trådet, mykt, og det er veldig godt å ta på. Synd det bare er 85 gram da. Jeg må nok gå over til å karde opp større mengder, så jeg kan spinne enda større garnbunter.

 

 

 

 

 

En ganske deilig dag…

… var det i dag. Jeg har gravd dypt i mine garnbunter her hjemme.

haandspunnet-09

Bunt etter bunt har blitt veid og målt. De har fått merkelapper og navn. Tilslutt ble de fotografert både forfra og bakfra. Og endelig er de klare for å møte nye eiere.

bunt-rodoransj_lrggladgarn

Forrige uke spant jeg en liten bunt av en av de siste fargebuntene jeg har lagd for Spinnvilt. (Merinoull – fargebunt rødoransje). Den var jo også til å bli glad av.

vaarfarger-09

Og for en drøy uke siden hadde jeg endelig ny fargedag. Det er herlig med fargedager. Særlig når sola skinner og jeg kan stå ute.

img_4646

Alle lengdene har fått navn og merkelapper. Mmmm. Det er så godt med det som er gjort. Nå er jeg klar for nye spinneideer. Må kanskje bare rydde arbeidsbordene mine. Kan ikke skjønne hvordan det blir så rotete. Jeg har forresten en ny stor bunt på den ene rokken nå. Forhåpentligvis blir den ferdig om få dager.

Tilslutt en kommentar til mitt forrige innlegg: Garnet er spunnet på min arbeidshest, Babes bulky spinner. Jeg har hverken målt eller veid bunten. Den veier noen kilo, for den er kjempestor. Og hvordan jeg fikk det til må dere nok bare fundere videre på. Jeg pleier nesten alltid å finne løsninger til mine ville ideer. Går det ikke på den ene måten, så prøver jeg på en annen måte. Noe av ulla jeg farget og kardeflakene jeg spant, ser dere på innlegg jeg hadde tidligere i år. Garnet er forresten mykt å godt. Bunten kan sees noen uker til hos Spinnvilt i Lillehammer.

Vår

Endelig! Se hva jeg fant i hagen i dag. Er det ikke vakkert?

Krokus

snoen forsvant snørester

Det er bare så vidt litt snø igjen i den lille hagen. Men på den andre siden av gjerdet er det fortsatt muligheter til å lage snøhule, for de som skulle ønske det.

Men jeg foretrekker å bli sittende her ved rokken.
ts08_3150.JPG ts08_3155-2.JPG

ts08_3165.JPG

Garnet er entrådet. Det er tykt, og det er veldig mykt. Det er merino, shetland, angelina og alpakka.

Når jeg spinner fra kardeflak bruker jeg tre forskjellige metoder på å ta fibrene. Noen ganger ruller jeg kardeflaket til en tjukk rull før jeg trekker den ut i en lang, lang pølse – tilslutt er den som et kardebånd. Andre ganger strimler jeg bare kardeflaket opp i smale remser og spinner direkte fra dem. Og her på den siste spolen min, har jeg brukt den tredje variasjoner. Jeg river av passe stykker, fra kortenden, som jeg spinnner fra.

ts08_3155.JPG ts08_3157.JPG ts08_3164-2.JPG

ts08_3164.JPG

Her har jeg blandet alpakka og pelssaueull og en god del andre fibre i kardemaskina. Jeg får litt vårlig følelse av å jobbe med denne tråden. Den ligner litt på hagen min akkurat nå. Ganske grå, med mange spennende farger som titter fram hvis en ser nøye etter. Litt kaos er det der også.
Nå kan jeg se framover på mange deilige, varme og fargerike måneder. Det er til å bli i godt humør av, det.

Dovrefjell

Det er søndag. Det er 6.april. Men det kan en ikke gjette hvis en ser ut av vinduet mitt. Det snør – og snør. Jeg kan ikke se snurten av en eneste krokus her.
Hagen min 6.april 2008

Men ved rokkene mine skjer det heldigvis noe mere positivt. Jeg har tatt fram en del fibre som kan egne seg til temaet «Dovrefjell». Det tørre gresset i midten er sennegress som jeg tok ut av skallene mine… Ellers så er det både spælsau og andre sauer her. Jeg fikk ikke bruk for alt jeg hadde funnet fram. Også fant jeg noen fine bambusfibre som egnet seg godt – enda det aldeles ikke har noe med Dovrefjell og gjøre, men det gir så fin effekt – som tåke, vind eller snø. fiberutvalg

Carex vesicaria spælsau moskus (qiviut) Spælsau neste Snø litt klumpete litt ekstrahjelp mmm her går det unna Vind bra
morsomt

Skjer-det-no-eller?

Jo da, det skjer mye. Hele tiden.

Jeg har ryddet spinnekroken min.

img_2812.JPG

… og jeg har spunnet ferdig en bunt med ullsilkerayonblanding – som venter på å bli farget. Den skal jeg skrive mere om seinere. Jeg skal også farge den hvite angorabunten som ligger i den lille kurven til høyre på bildet. img_2807.JPG
… og jeg har finrenset mesteparten av moskusfibrene mine. Det er en kjempejobb. Jeg har fortsatt en del igjen før jeg kan begynne å spinne. Jeg har tenkt å spinne et tynt og mykt garn av dette. img_2810.JPG

Jeg putter alle fiberrester, alltid, store og små opp i en eske som er merket Toves fibersuppe. Nå var eska blitt full – og kurven – og den andre eska. Nå var det på tide på å lage fibersuppa. Så en av de siste dagene før jul skjedde dette.

img_2593.JPG img_2594.JPG img_2814.JPG
Dette skal bli både tykt og klumpete. – Tror jeg – Jeg gleder meg til å begynne på det.

Og arbeidsbordet her på stua vår blir alltid fullt. Enda bordet er to meter langt, så forsvinner det under ull, angora og garn og bøker… Men jeg trives jo med det… så da så.