Kategoriarkiv: Shetland

… jeg spinner, og jeg spinner

Rokkene mine står ikke ubrukte så lenge av gangen – selv om jeg føler det blir litt lange pauser iblant. I sommer har jeg spunnet sokkegarn. Til venstre står en spole silke, i midten en spole shetlandsull, og til høyre en spole kid mohair. Jeg har farget fibrene med jacquard syrefarger.

Dette ble tvunnet sammen til 3-trådet garn. Jeg har strikket vrangbordene. Og det blir fint på pinner nr.3

På den ene rokken min spinner jeg lysegrønt merinogarn. Det vil si, det blir ikke bare lyselysegrønt. Det blir også gult og beige. Det skal bli to-trådet, litt tjukt og forhåpentligvis mykt og godt. Kanskje det tilslutt ender som et gladskjerf til en kald vinterhals.

På den andre rokken spinner jeg shetlandsull. Dette tror jeg kan bli fint til votter.

Førstkommende lørdag skal jeg sitte i gågata i Ringebu å spinne. Også tar jeg med en kasse med ferdig garn og en kasse med nyfargedet spinnefibre. Det er jo morsomt å vise fram hva en kan få til i rokken.

Vi sees vel? Si hei til meg hvis du kommer da. Det er alltid ekstra hyggelig å snakke med noen som har lest bloggen min, vet du.

(Dette bildet er fra i fjor sommer. Men jeg sitter antagligvis på samme plass, utenfor blomsterbutikken, nå førstkommende lørdag 1. august også).

Fiberfest på fargebadet

Shetland 74/021108 Shetland 72/011108 Shetland 77/021108 ts-08_4301.JPG ts-08.JPG ts 08 norsk ull blå grønn ts 08 rød ts 08 norsk ull ts 08 turkis/grå kid mohair ts 08 blå/grå kid mohair ts 08

Her er en del av fibrene jeg har lekt med den siste uka. Jeg har farget mange lengder med falkland- og shetlandtops. Så farget jeg noen omganger norsk ull av ubestemt rase. Mmm, den er i alle fall myk og god. Jeg tror det er dalasau, men er ikke sikker. Tilslutt farget jeg noen omganger med kid mohair. Den er så glansfull og nydelig. Jeg lurer på hva det kan bli av den.

Siste nytt

Hjelpes, vinteren kommer enten jeg liker det eller ikke. Vakkert er det jo, men allikevel da… Det var i går, 4. oktober, jeg tok bildet. Dette er fra hytta på fjellet. Men i dag er jeg hjemme – og snøen ligger langt nedover åssidene her i Lillehammer og.

vinteren kommer 4okt 08

Og her kommer endelig bildene som skulle være med på det forrige innlegget. Fibrene jeg skal hive meg over om ikke så lenge er bare så nydelig myke. Fargene er herlige. Nesten så jeg ikke kan vente, men mye annet skal foregå før jeg kommer så langt.
nyfarget09082.JPG

Garnet som henger til venstre er dorset horn. Skikkelige høstfarger ble det. Og nydelig å spinne var fibrene. Buntene til høyre er merino. Så mykt, så mykt. Blått som himmelen og grønt som graset…

nyvasket09081.JPG

Og her på arbeidsbordet mitt ligger mange deilige bunter. Her er både corridale, superwash merino, shetland, wensleydale og ull fra brown sheep.
sommeroghostgarn08.JPG

Sokkegarn og annet garn

Det går sakte men sikkert fremover med det jeg spinner, – eller strikker eller farger. Nå er det sokkegarnet som er ferdig. Garnet er tre-trådet. To av trådene er shetland og en er merino. Tror det er en god blanding. Passe tykt blei det og.

Shetland Shetland sokkegarn Shetland sokkegarn

Shetland sokkegarn Shetland sokkegarn Shetland sokkegarn

Og den bunten med rosarødefiolett corridale. Den er også vasket og helt ferdig. Corridale er forresten min favorittfiber for tiden. Garnet blir sååå luftig og mykt. Veldig forskjellig fra merino. Den er veldig fin sammen med den forrige corridalebunten jeg spant.

Corridale

På rokken i dag

ts08februar.JPG

Det er shetlandulla som jeg farget for noen uker siden som er på rokken for tiden. Det går litt sakte med dette, for jeg spinner på flere rokker. Det vil si – jeg spinner ikke enda, men bare vaker rundt den andre rokken med diverse fiber og farger. Bordet fylles opp med alt jeg tror jeg skal bruke. Så tar jeg noe bort, og legger noe annet til. Sånn kan jeg gå i en halv evighet før jeg plutselig setter meg ned og spinner i vei.

I dag har jeg gledet meg over solstrålene som forbarmer seg over snøen i hagen. Ryggstøet på den glemte hagestolen titter fram fra snøen, og det drypper fra taket. Kanskje snøen har tenkt å smelte. Det er fortsatt 70 cm igjen, så sola har en stor jobb foran seg
ts081.JPG

ts08feb.JPG

Det er en fin tid vi går i møte. Lyse, lange, snøfrie dager. Å som jeg gleder meg.