Kategoriarkiv: Syntetiske fibre

Garnet ble til skjerf og nye ting kom til…

Garnet  jeg spant i forrige innlegg har blitt til dette skjerfet:

IMG_4085

Litet, luftig og lett. Akkurat passe stort til pynt, men det er også fint to ganger rundt halsen for å varme meg, eller rundt hodet, kanskje. Det er ikke enkelt å være fotomodell, skjønner at det er et eget yrke.

IMG_4086 IMG_4081

Tiden har ikke stått stille, selv om det kan virke som det her på bloggen min. Vi har hatt besøk av Glynis og Owen/Majacraft. Med innlagt hyttetur.

IMG_3949 IMG_3953IMG_3991 IMG_3972

Glynis og jeg hadde en kvelstund med hekla på verandaen her hjemme. Og Rokken min fikk godt stell av Owen.  IMG_4007 IMG_3938

Hovedmålet dems her i Lillehammer og Norge, var besøket på Spinnvilt.

IMG_4019

Etter besøket fra New Zealand ble det tid til farging, karding og spinning.

IMG_4033 IMG_4035 IMG_4036 IMG_4039

Og jeg har brukt hekla.

IMG_4042

Her ligger fibrene i hekla …

IMG_4041 IMG_4045

Etter at fibrene blir trukket gjennom en diz – ender den som en fin, lang remse, klar til spinning. Nå ligger nøstene klare til spinning i ferien.

Jeg har gjort i stand mere til feriespinninga. Foran krafsa ligger et ca 100 gram fiber, mest merino, alpakka og silke.

IMG_4051

Etter noen minutter i krafsa ble et omdannet til denne luftige haugen. Den skal feriespinnes uten mere forarbeid.

IMG_4058

Og tar jeg med e to siste dagers spinning – så har dere fått med alt jeg har gjort den siste tiden.

IMG_4050-001 IMG_4062 IMG_4060-001 IMG_4066 IMG_4067

Det rosa kardeflaket som ligger midt i haugen ved kardemaskina, på noen blider lenger oppe, ble spunnet rundt en kjernetråd. Det gjorde jeg med to kardeflak. Så ble det tvunnet rundt en tråd til – før garnet på de to spolene til slutt ble tvunnet med hverandre.

Og vips…

IMG_4069 … ble spolen fylt opp.

IMG_4071

Spolen ble full …

IMG_4070

Kjempefull. Og jeg ble fornøyd. Siden jeg ikke klarte å vente med dette til ferien, så får jeg finne noe annet å spinne. Heldigvis er det fortsatt noen dager igjen.

Forresten, det fine spolestativet jeg nettopp har anskaffet meg, jeg skjønner ikke at jeg ikke har kjøpt det tidligere. Det passer superfint til auraspolene mine + til spolene på robertarokken. Jeg har alltid tenkt at jeg skulle klare meg med mine mer eller mindre oppfinnsomme måter å holde spolene på plass mens jeg tvinner. Men dette overgår alle mine tidligere triks og ideer. Tråsnella står også rolig på den. Ikke noe surr i tråden leger. Så lettvint da.

 

 

 

 

 

 

 

Jeg tror, eller i alle fall håper…

… at dette har noe ved seg. Kardeflaket ble lagd for et par dager siden. Og i går gikk det, etter diverse småprøver, både to og tre omganger på rokken.

IMG_3901

Her forsvinner garnet for andre gang inn på rokken.

Og her er den etter tre runder i rokken. Som dette så den ut før jeg la den i varmt vann nå i kveld. I helga blir den videre skjebne bestemt. Jeg har da noen planer…

Camp Pluckyfluff i Lillehammer

CP_lillehammer

Det var ikke lett å ta bilde av alle 28 rokkene og spinnerene på en gang. Men her kan dere ane stemninga. Det var et fantastisk kurs.

Lexi

Her skal det kardes. Vi hadde tilsammen 10 – 12 kardemaskiner.

IMG_1423-1IMG_1425-1

IMG_1468 IMG_1466

IMG_1441 IMG_1351-1

IMG_1446

IMG_1453-1 IMG_1455

Lexi tryller wow

Lexi får alt til å se enkelt ut.

IMG_1334-1

IMG_1407 IMG_1403

Det var fiber, det var farger, det var rokker, det var mange glade mennesker.

Aura på camp

Takk til Lexi. Og takk til alle som var med på Campen. Dette ble en uforglemmelig helg.

Fargeglede

Nå har jeg hatt to herlige dager. Sola skinner, det er varmt og jeg stortrives. Jeg har brukt dagene til å farge fiber – alpakka, silke, corridale, wensleydale, nylon, mohair og merino og sikkert noe mere jeg ikke husker akkurat nå. farging.jpg

fargekjeler.JPG farger.JPG skylling.JPG
Fargerommet har jeg flyttet ut. Det er lettvint å skylle ulla med vann fra hageslangen. Og etterpå sitter jeg ved det blå bordet og nyter synet av tørkestativet med fiber som vaier i den varme vinden – og mohair som ligger på plenen. detblabordet.JPG

soldag.JPG

clematis.JPG russiske.JPG malva.JPG Og så ser jeg på blomstene som blomstrer og kjenner duften av kaprifol. kaprifol.JPG Alt er topp – måtte det vare i flere uker.

Dovrefjell

Det er søndag. Det er 6.april. Men det kan en ikke gjette hvis en ser ut av vinduet mitt. Det snør – og snør. Jeg kan ikke se snurten av en eneste krokus her.
Hagen min 6.april 2008

Men ved rokkene mine skjer det heldigvis noe mere positivt. Jeg har tatt fram en del fibre som kan egne seg til temaet «Dovrefjell». Det tørre gresset i midten er sennegress som jeg tok ut av skallene mine… Ellers så er det både spælsau og andre sauer her. Jeg fikk ikke bruk for alt jeg hadde funnet fram. Også fant jeg noen fine bambusfibre som egnet seg godt – enda det aldeles ikke har noe med Dovrefjell og gjøre, men det gir så fin effekt – som tåke, vind eller snø. fiberutvalg

Carex vesicaria spælsau moskus (qiviut) Spælsau neste Snø litt klumpete litt ekstrahjelp mmm her går det unna Vind bra
morsomt

Skjerf

En gang sist høst, fikk jeg en spesiell gave fra ei spinnevenninne. Overraskelse… Det var en pose med fiber. Sånt gleder alltid. En nydelig blanding av ull, thussahsilke og rayon.

Jeg bruker alltid lang tid på å finne ut hva jeg skal bruke sånne fine gaver til. De kan bli liggende her på arbeidsbordet mitt i måneder, før jeg plutselig ser hva det skal bli til videre.
Nå i påsken ble det tid til å gjøre ferdig dette prosjektet. Det var morsomt å spinne, og det var morsomt å strikke. Så takk til deg jeg fikk det av.

ullsilkerayon

Jeg spant et to-trådet garn, som jeg farget etter spinninga.
ullsilkerayon

ullsilkerayon

Det var tilsammen ca 50 gram, men jeg ønsket å lage et skjerf… På mitt garnlager med håndspunnet garn fant jeg en nydelig bunt i hvit shetlandsull med angelina: «Diamanter i nysnø» Det blinker og glitrer akkurat som tittelen sier.
Dette blei en fin kombinasjon.

diamanterinysnø

ferdig skjerf

ferdig skjerf

ferdig skjerf

Påsken som er (var)

Etter noen noen dager og netter, etter noen oppspiste appelsiner, etter lek med barnebarn, etter gode måltider så blei det også tid til fortsettelsen på påskegarnet.

Dramatikk ville jeg ha. Og etter 5 prøvespinninger med diverse fiber, farger og fanteri, fant jeg løsningen på hvordan årets påskegarn skulle bli. Den første tjukke tråden spant jeg for noen dager siden. I dag tvinna jeg vekselvis med en hvit, litt tjukk håndspunnet mohairtråd og en litt tynnere maskinspunnet rayon. Her la jeg inn ujevne partier med mye snurr og surr. Noen steder lot jeg mohairtråden tvinne rundt seg sjøl – så den står rett opp fra resten av garnet. Neste omgang brukte jeg en svart maskinspunnet rayon. Den tvinnet jeg noen ganger veldig tett og andre steder lot jeg den henge i buer. Og på den 4. og siste omgangen brukte jeg også den svarte rayontråden. Den binder det hele sammen som om de første trådene ligger inne i et nett.

Det er bare såvidt solen titter gjennom et flettverk av svarte streker. Jeg vet ikke om det er forurensing eller blyantstreker, men den hvite snøen er ikke helt borte. Sola skinner og det glitrer fortsatt i snøen.

2.omg på rokken 2.omg på rokken 2.omg på rokken 2.omg på rokken 2.omg på rokken 3 omg på rokken 3 omg på rokken 4 omg på rokken 4 omg på rokken

ferdig etter 4 omg på rokken

Sol på påskesnø 2008

Jeg er lei av vinter og kulde. Akkurat nå sitter jeg her i Lillehammer og ser regnet som plasker ned på all den gamle snøen i hagen. (Kanskje jeg blir kvitt den)
Men sol på påskesnø kan være vakkert. Jeg kan jo forestille meg en solfylt påskedag på fjellet.

påskestemning

påskesolisno

Her har all herligheten fått en omgang i kardemaskina. Fibrene er sååå myke. Det glitrer i snøen.

påskerokken

Det er ikke sånn jeg har tenkt meg det ferdige garnet. Jeg har tenkt litt mere dramatikk – får se om jeg klarer å få det til i morgen…

Skjer-det-no-eller?

Jo da, det skjer mye. Hele tiden.

Jeg har ryddet spinnekroken min.

img_2812.JPG

… og jeg har spunnet ferdig en bunt med ullsilkerayonblanding – som venter på å bli farget. Den skal jeg skrive mere om seinere. Jeg skal også farge den hvite angorabunten som ligger i den lille kurven til høyre på bildet. img_2807.JPG
… og jeg har finrenset mesteparten av moskusfibrene mine. Det er en kjempejobb. Jeg har fortsatt en del igjen før jeg kan begynne å spinne. Jeg har tenkt å spinne et tynt og mykt garn av dette. img_2810.JPG

Jeg putter alle fiberrester, alltid, store og små opp i en eske som er merket Toves fibersuppe. Nå var eska blitt full – og kurven – og den andre eska. Nå var det på tide på å lage fibersuppa. Så en av de siste dagene før jul skjedde dette.

img_2593.JPG img_2594.JPG img_2814.JPG
Dette skal bli både tykt og klumpete. – Tror jeg – Jeg gleder meg til å begynne på det.

Og arbeidsbordet her på stua vår blir alltid fullt. Enda bordet er to meter langt, så forsvinner det under ull, angora og garn og bøker… Men jeg trives jo med det… så da så.