Kategoriarkiv: Falkland

Jeg tror, eller i alle fall håper…

… at dette har noe ved seg. Kardeflaket ble lagd for et par dager siden. Og i går gikk det, etter diverse småprøver, både to og tre omganger på rokken.

IMG_3901

Her forsvinner garnet for andre gang inn på rokken.

Og her er den etter tre runder i rokken. Som dette så den ut før jeg la den i varmt vann nå i kveld. I helga blir den videre skjebne bestemt. Jeg har da noen planer…

En ganske deilig dag…

… var det i dag. Jeg har gravd dypt i mine garnbunter her hjemme.

haandspunnet-09

Bunt etter bunt har blitt veid og målt. De har fått merkelapper og navn. Tilslutt ble de fotografert både forfra og bakfra. Og endelig er de klare for å møte nye eiere.

bunt-rodoransj_lrggladgarn

Forrige uke spant jeg en liten bunt av en av de siste fargebuntene jeg har lagd for Spinnvilt. (Merinoull – fargebunt rødoransje). Den var jo også til å bli glad av.

vaarfarger-09

Og for en drøy uke siden hadde jeg endelig ny fargedag. Det er herlig med fargedager. Særlig når sola skinner og jeg kan stå ute.

img_4646

Alle lengdene har fått navn og merkelapper. Mmmm. Det er så godt med det som er gjort. Nå er jeg klar for nye spinneideer. Må kanskje bare rydde arbeidsbordene mine. Kan ikke skjønne hvordan det blir så rotete. Jeg har forresten en ny stor bunt på den ene rokken nå. Forhåpentligvis blir den ferdig om få dager.

Tilslutt en kommentar til mitt forrige innlegg: Garnet er spunnet på min arbeidshest, Babes bulky spinner. Jeg har hverken målt eller veid bunten. Den veier noen kilo, for den er kjempestor. Og hvordan jeg fikk det til må dere nok bare fundere videre på. Jeg pleier nesten alltid å finne løsninger til mine ville ideer. Går det ikke på den ene måten, så prøver jeg på en annen måte. Noe av ulla jeg farget og kardeflakene jeg spant, ser dere på innlegg jeg hadde tidligere i år. Garnet er forresten mykt å godt. Bunten kan sees noen uker til hos Spinnvilt i Lillehammer.

Stakan, garnet og gåsa

Livet her på fjellet er stille og rolig. En får tid til å se og høre de små tingene. Hver dag, omtrent på samme tid, rusler jeg ut for å ta bilde av stakan. Kanskje snøen tilslutt blir helt borte her og en dag.

12.april 09 180409 2504092

Jeg har jo spunnet noen bunter med garn.

hyttegarnGarnet er ikke ferdig, for jeg har enda ikke vasket det. Men legg merke til hespa som henger helt til høyre. Den er helt i ubalanse. Ikke vet jeg hva jeg tenkte på da jeg tvinna den. Men sånn vil ikke jeg ha garnet mitt. Siden det fortsatt ikke er vasket, var det enkelt å nøste det opp og sende det en gang til gjennom rokken.

noste

lite_tvinn meretvinn Her er før og etterbilder av den samme hespa. Til venstre ser en tydelig at garnet vrir seg. hadde jeg brukt det i et strikketøy, ville det og ha vridd seg. Til venstre henger garnet sånn som det ble etter en rask omgang til på rokken. Og jeg er fornøyd. Det tok bare en snau halvtime å fikse det hele.

Også har jeg har tatt noen skikkelig vårbilder. Du må kanskje se nøye på de, for det er ikke lett å få øye på det som skulle være motivet. Ingen tvil, det er VÅR.

1g

2g

3g

Denne dagen så jeg 8 store flokker med gjess som fløy mot nord. Jeg hørte flokkene lenge før jeg kunne se dem. Det er VÅR det.

1804092 220409 2504093

Fiberfest på fargebadet

Shetland 74/021108 Shetland 72/011108 Shetland 77/021108 ts-08_4301.JPG ts-08.JPG ts 08 norsk ull blå grønn ts 08 rød ts 08 norsk ull ts 08 turkis/grå kid mohair ts 08 blå/grå kid mohair ts 08

Her er en del av fibrene jeg har lekt med den siste uka. Jeg har farget mange lengder med falkland- og shetlandtops. Så farget jeg noen omganger norsk ull av ubestemt rase. Mmm, den er i alle fall myk og god. Jeg tror det er dalasau, men er ikke sikker. Tilslutt farget jeg noen omganger med kid mohair. Den er så glansfull og nydelig. Jeg lurer på hva det kan bli av den.

Siste nytt

Hjelpes, vinteren kommer enten jeg liker det eller ikke. Vakkert er det jo, men allikevel da… Det var i går, 4. oktober, jeg tok bildet. Dette er fra hytta på fjellet. Men i dag er jeg hjemme – og snøen ligger langt nedover åssidene her i Lillehammer og.

vinteren kommer 4okt 08

Og her kommer endelig bildene som skulle være med på det forrige innlegget. Fibrene jeg skal hive meg over om ikke så lenge er bare så nydelig myke. Fargene er herlige. Nesten så jeg ikke kan vente, men mye annet skal foregå før jeg kommer så langt.
nyfarget09082.JPG

Garnet som henger til venstre er dorset horn. Skikkelige høstfarger ble det. Og nydelig å spinne var fibrene. Buntene til høyre er merino. Så mykt, så mykt. Blått som himmelen og grønt som graset…

nyvasket09081.JPG

Og her på arbeidsbordet mitt ligger mange deilige bunter. Her er både corridale, superwash merino, shetland, wensleydale og ull fra brown sheep.
sommeroghostgarn08.JPG

Det går så sakte…

…med meg for tiden. Synes jeg. Men i dag spant jeg endelig ferdig en purpurfiolettrosa bunt med corridale som har stått på rokken noen dager. Så tenkte jeg at jeg kunne få oppdatert bloggen i samme slengen. Det er jo så lenge siden sist.

rød corridale

Her er den lysende, glade bunten på hespetreet mitt. Nesten klar til vask.

Etterpå hentet jeg sjalskjerfet som klamrer seg fast på strikkepinnene mine, den må jo også få være med på oppdateringa. Det er ikke så ofte jeg har noe på strikkepinnene.
Tåkedis Tåkedis Tåkedis

Så snappet jeg til meg den blågrønne bunten som har ligget nyvasket og myk her i ett par uker.
Blågrønn corridale

Og jammen dukket shetlandsnøstene opp også. Jeg har tenkt at de skal tvinnes med en tråd til – må bare spinne den først.

snart sokker

Så hadde jeg gjort litt de siste to ukene allikevel da…

Bort med vinteren

… jeg vil ha fargene tilbake. Jeg er lei av lange mørke dager, vinter, enda mørkere ettermiddager og svarte, lange netter. Jeg vil ha farger, mange farger. Jeg vil ha de nå. Da er det godt å kunne lage sine egne når jeg ikke synes naturen selv orden opp for meg. Her har jeg farget ull fra bluefaced leicester, corridale, shetland og merino. Jeg gleder meg til å spinne. Men først vil jeg ha det liggende her på bordet noen dager. Må bare nyte synet av alle de herlige fargene. De gir meg fargeglede.

ts08_2890.JPG ts08_2897.JPG ts08_2886.JPG

ts08_2913.JPG

Skjer-det-no-eller?

Jo da, det skjer mye. Hele tiden.

Jeg har ryddet spinnekroken min.

img_2812.JPG

… og jeg har spunnet ferdig en bunt med ullsilkerayonblanding – som venter på å bli farget. Den skal jeg skrive mere om seinere. Jeg skal også farge den hvite angorabunten som ligger i den lille kurven til høyre på bildet. img_2807.JPG
… og jeg har finrenset mesteparten av moskusfibrene mine. Det er en kjempejobb. Jeg har fortsatt en del igjen før jeg kan begynne å spinne. Jeg har tenkt å spinne et tynt og mykt garn av dette. img_2810.JPG

Jeg putter alle fiberrester, alltid, store og små opp i en eske som er merket Toves fibersuppe. Nå var eska blitt full – og kurven – og den andre eska. Nå var det på tide på å lage fibersuppa. Så en av de siste dagene før jul skjedde dette.

img_2593.JPG img_2594.JPG img_2814.JPG
Dette skal bli både tykt og klumpete. – Tror jeg – Jeg gleder meg til å begynne på det.

Og arbeidsbordet her på stua vår blir alltid fullt. Enda bordet er to meter langt, så forsvinner det under ull, angora og garn og bøker… Men jeg trives jo med det… så da så.