Jiippiijeje

Så ble det endelig ny kardemaskin til meg og. Etter snart 23 år med min gamle, gode kardemaskin ble fristelsen for stor. Gamlemor skal fortsatt brukes til de tøffe blandingene. Tror ikke det er noen andre som kan spise blonder, garnrester, angora, spælsau og alt annet rart i skjønn forening på samme måte som henne. Hun er tilogmed en utgått modell. «Louet grov» er hennes navn.

Det er sånn det ofte går.  Det en ung og nyere modell som tar over finarbeidet.

Først kardet jeg noen hvite rester jeg hadde i fibersuppeeska mi.

Det ble en hvit sky av merino, angora, silke, viskose, angelina og kanskje noe mere som jeg ikke kommer på nå. Det er utrolig at fibrene kan forvandles fra en ubestemmelig masse til en sky på så kort tid.

Etterpå kardet jeg noe merino og alpakka som jeg skal bruke til votter eller lignende. Jeg vil ha et melert garn. Men siden jeg hadde en dårlig dag – så slurvet jeg ivei. Det er sjelden lønnsomt. Jeg måtte karde ulla to ganger for å få den blandet sånn som jeg ville.

Til gjengjeld blandet alpakkafibrene seg veldig godt med merinoen. Og fargene i merinoen ble fordelt som jeg ønsket. Det ble stor forskjell på 1. og 2. karding. Men hadde jeg vært nøyere første gang jeg kardet, er jeg nesten helt sikker på at jeg hadde oppnådd det jeg ville med bare en karding.

En dag med overskudd og lyst, skal jeg gå systematisk til verks. Jeg har jo tilgang på 3 forskjellige kardemaskiner.  Så da skal jeg karde den samme fiberblandingen på alle tre. Det blir spennende det…

9 tanker om “Jiippiijeje

 1. textil

  Den vite skyen er så fin! Og så skal det bli spennende å se hvordan de forskjellige kardemaskinene arbeider. Jeg lurer på hvilken kardemaskin jeg egentlig behöver men så bra som det her ser ut så er det kanskje Louets nye :-)

 2. Bodil

  Dei ullkardebanda såg herleg mjuke ut. Det blir nok eit flott garn. Ser fram til å sjå resultatet av korleis ulla blir karda på dei ulike maskinene. Ha ein fin dag :)

 3. Randi

  Gratulerer:-))Sååå deilig da!..
  Godt å høre at du også kan slurve litt..»fniis»..
  Jeg ville jo ikke sett at det ikke var bra nok engang..
  Skikkelig deilig det du kardet da..Får sååå lyst til å kjenne på det..nyyyyte det myke,varme..
  Ikke lenge til vi sees:-)))) Gleder meg «som en unge»..
  Fortsatt fiiin søndag & Stooor klem Randi

 4. Randi

  Hei igjen:-)Tror ikke jeg har «hjerte»til å blande de fargene på det jeg vasket sammen,så tror det blir hvitt(og kanskje litt grått)med ulla fra Maihaugen(kanskje angora og noe fra dere:-)Alpakkaen tar jeg med noe lyst eller brunt tenker jeg.Nå var det viktigste å vaske det..Har tre prosjekter på rokken og det holder(for det er ikke mange minuttene jeg får sittet der av gangen før det «kreves»noe annet av meg:-( Ellers er jeg såååå glad at det endelig er en prioritering å få gjordt litt hvertfall:-))
  Fortsatt deilig dag & Klemmm Randi

 5. tonje bekkemellem

  hej :)
  det er Tonje fra spinninga på fiberville 😉
  målet mi er å bli like god ti å spinne som deg, eller det SORE målet er vel å møte Lexie, og det blir jo oppnådd i mai <3
  jeg elsker spinning, vi driver med nyheer på skolen og jeg sa at "PlukkyFluff" kommer til lillehammer.
  alle lurte på hvem det var, og når jeg sa at det var en super-god spinner fikk hele klassa latterkrampe!
  men jeg blåser i hva de sier, jeg er blit fasinert av spinning og det er DETTE jeg vil drive med<3

  klemmer fra Tonje 14 år

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *