Soay

Jeg har fått en liten pose med ull fra Soay-sau som jeg skal prøve å spinne. Jeg hadde aldri hørt om den sauerasen tidligere. Men etter litt leting på nettet fant jeg ut at det er en av Scotlands ursauer, med aner tilbake til bronsealderen. Det er ikke så mange sauer igjen av denne rasen. Det er alltid spennende å prøve noe nytt.
Fibrene jeg har fått er ganske korte. Jeg har kardet dem, men det er fortsatt mange småklumper i ulla. Det blir spennende å prøve den i rokken.

img_1560.JPG

img_1561.JPG

Og her er det ferdige resultatet. Jeg synes ikke det ble så bra. Garnet blei veldig livløst. Og klumpene er der fortsatt, selvfølgelig. Men det var veldig morsomt å få prøve dette.

img_1669.JPG

2 tanker om “Soay

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *