Det er topp med bånd…

… særlig med garn en har spunnet sjøl.

Sommeren er tiden for å gjøre det en aldri har tar seg tid til ellers. I alle fall er det sånn for meg. Her på hytta liker jeg å veve bånd i tillegg til å spinne. Vanligvis vever jeg bånd med brikkevev. Men i dag tok jeg i bruk en enkel båndvev.

båndvev

Jeg hadde noen garnbunter som ingen andre vil ha, tror jeg. I alle fall, de har blitt liggende i hylla i år etter år. Og i dag var den riktige dagen til å ta garnet i bruk. Garnbuntene er spunnet i glade sommerfarger – akkurat som hagen min var det året det ble spunnet. Det er entrådet merino og garnet er spunnet både tykt og tynt om hverandre.

sommerminner

hovler skyttel

topp_med_bånd

Hele greia tok snaue 3 timer. Båndet ble nesten 1,50 m langt. Ikke skjønner jeg hvorfor jeg ikke gjør dette oftere.

Forrige søndag skinte forresten sola på meg. Og endelig fikk jeg satt over ett par fargekjeler. I den første kjelen farget jeg bluefaced leicester. Jeg gav fibrene en forsiktig fargeblanding av grått, gult og grønt.

vi-lister-oss

I den andre kjelen farget jeg en rekke forskjellige ullsorter i tillegg til mohair. Her brukte jeg mye sterkere farger.

knallogfall

Godt det ikke skal spinnes sammen til en garnbunt. Det ble ikke akkurat så vakkert sånn side om side.

ovenfraogned

5 tanker om “Det er topp med bånd…

 1. Marit Myrstad

  Hallo i sommeren.
  fant den innholdsrike og inspirerende bloggen din for noen dager siden. Utrolig!! Er forholdsvis nybegynner i spinneverdenen,og nå har det åpna seg en ny verden for meg. Takk! Et spørsmål: Må man vaske nyspunnet garn? Hvorfor og hvordan?
  Ha en fiiin sommer. My

 2. tove Innleggsforfatter

  Takk for hyggelige ord. Ang. spørsmålene: Jeg synes sjøl at ikke mitt garn er ferdig før det er vasket etter spinninga. Det er fordi det forandrer seg så mye etter vask. Fibrene og snoen i garnet liksom «setter seg». Jeg kan velge hvor hard eller forsiktig jeg skal vaske garnet etter hvordan jeg vil ha det. Men jeg legger det alltid i kjempevarmt vann (70-80 g) ca. 10 min. Noen ganger slår jeg det mot dusjveggen, eller badekaret. Garnet blir mykt og fint etter den behandlingen. Bare prøv sjøl.

 3. TrondE

  Hei Tove
  Det ble da et utrolig fint bånd, nesten som Nordlyset. BFL ulla fikk flotte farger, det skal bli spennende å se hvordan det blir spunnet.

 4. tove Innleggsforfatter

  Hei Vigdis. Det er den store båndveven jeg bruker. Jeg kan sette opp kortere bånd på den om jeg vil det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *