Kalde tær…

…skal nå bli gode og varme. Siden sommeren ikke klarer å varme meg, så kan jeg like gjerne spinne nytt sokkegarn. Noen av fibrene kardet jeg i fjor.

Godt sokkegarn bør være tre-trådet.  Jeg skal spinne en spole med silke. Silkefibrene gir styrke og glans til sokkegarnet.

Så skal jeg spinne en spole med mohair. Mohair gir både varme, styrke og glans.

Og den siste spolen skal være ull – for varme og mykhet. Jeg har ikke bestemt meg enda for hva slags ull jeg skal velge. Men tror det bør bli shetland, falkland eller sjeviot. Alle de ullsortene er brukbare til sokker. Tilslutt skal de tre trådene tvinnes sammen. Det blir supert garn. Jeg spant sokkegarn i denne kvaliteten også i fjor sommer, men de sokkene ga jeg bort.

På Aura-rokken er jeg også igang med nytt prosjekt. Denne gangen med et blått kardeflak som blir spunnet til entrådet garn. Jeg har lagt inn smale tøyremser som er avklipp fra overlockmaskina.

Over skyene er heldigvis himlen alltid blå. Tenk om skyene kunne spinnes. De ser så myke ut. Det ville blitt et luftig garn i mange, ganske vakre, grånyanser. Men nå vil jeg at skyene forsvinner fortest mulig, så jeg kan se den blå himmelen. Jeg skal jo sitte i gata i Ringebu og spinne i morgen, lørdag. Og da liker jeg at det er ordentlig sommervær.

6 tanker om “Kalde tær…

 1. Tonje

  masse fint garn, og ull:)
  jeg skal hjelpe eirik med å lære flere barn å spinne på maihaugen, gleder meg masse:)
  inger-eva har strikket av det første garnet jeg lagde, hun har strikket to sitteunderlag!
  tenkte det kan være fint å vise frem til de nye spinnerene!
  også har jeg ei venninne som jeg har lært å spinne, hun synes det er kjempegøy, så om tre dager får hun håndtein og ull i bursdagsgave:)
  klem fra fibervillingen Tonje=)

 2. Tonje (og Bina)

  he he, nå sitter jeg hos ei venninne som heter Bina (hun som spinner;)
  hun sitter ved siden av meg og spinner, men jeg bare lurte på om det er noen ledige plasser i fiberville så hun kan begynne?

  klem Tonje og Bina<3
  (kan du se på bloggen vår?:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *