Dobbeltinnlegg med journalistbesøk og vaskedag

Del 1: Jeg fikk forespørsel fra en journalist om hun kunne komme å skrive om bloggen min – og om spinninga. Siden jeg har lyst på å formidle at spinning i dag ikke er det samme som spinning for 30 år siden, så sa jeg at det var greit. Det ble en hyggelig dag på verkstedet mitt her hjemme. Jeg hadde jo ikke trodd dette skulle bli så stort. Oppslaget i Gd sist lørdag var vel ikke til å unngå å se.

Journalisten, Kjersti Haugtrø, fikk på slutten av besøket prøve rokken. Hun tok i mot utfordringen på strak arm og godt mot. Tøft. Men jeg tror hun burde gå et spinnekurs.

Del 2: De siste dagene har jeg brukt til å vaske ull. Sola skinte og humøret var på topp. Jeg har jo lest så øyet ble stort og vått om forskjellige vaskemåter på diverse nettsteder de siste årene. Denne gangen tenkte jeg å prøve de forskjellige vaskemetodene på ulla mi. Jeg er stort sett tilhenger av å gjøre ting på enkleste måte  –  hvis det gir godt resultat. Før, sånn for ganske mange år og noen vaskemaskinmodeller siden og før jeg hadde lest om vask av ull vasket jeg all ull i kaldt vann i maskina. Og det vil jeg prøve igjen.

Ulla jeg har fått i hus har jeg bare et ord om. NYDELIG. Det er dalasau-ull, og den kommer fra en sauebonde her i distriktet.

Ulla må renses litt før jeg legger den i vaskesekker eller vaskeposer. Men den var nesten helt ren og nesten uten dobbeltklipp.  Så jeg er veldig fornøyd. Det er den beste norske ulla jeg har sett på år og dag.

Noen sekker heiv jeg i kjempevarmt milovann i badekaret – og noen vaskeposer med ull gikk i vaskemaskina.

Du ser vel at ulla er nydelig, du og. Og hva jeg synes om vaskeresultatet… Jo. Egentlig ble det ganske likt. Men det var en stor forskjell, det er så veldig mye enklere å hive ulla i vaskemaskina og la den ta seg av jobben, enn at jeg står bøyd over badekaret og vasker og skyller.

Noe av den nyvaska ulla forsvant fort i en fargekjele.

Ja, dette er til å bli grønn av misunnelse av. Mykt og deilig i mange fine grønnfarger. Nå venter denne deilige haugen på å bli spunnet. Kanskje av deg?

Og resten av ulla skal også farges når det kommer nye godværsdager.

7 tanker om “Dobbeltinnlegg med journalistbesøk og vaskedag

  1. tove Innleggsforfatter

    Takk, takk! Og ulla, ja, den ble fin – og den kommer i nettbutikken om en stund. Sammen med nyfargede tops og kardeflak som er under produksjon nå i disse dager. Mmm, mye herlig ull og mange fine farger…

  2. Bodil

    Gratulerer med flott innlegg i avisa! Interessant innlegg om vasking av ull. Og såå nydeleg farge det vart på den. Flott sokkegarn du spinner og :)

  3. torill

    hei lure på ka du vaske ulla på i vaskemaskina æ:) kjempe finn ull:) har tenkt å prøv å å ordne garn selv:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *