Angora

Om en er opptatt av langsomt arbeid, så er spinning av angorafiber det rette. Disse buntene har jeg spunnet sånn innimellom annet. Det er «kosearbeid» for meg. Jeg hadde angorakaniner i noen år. Kaninene er borte – men noen esker fiber har jeg igjen.

Jeg synes angoragarnet bør spinnes tynt. Fibrene er så luftige og elegante i seg selv. Angoragarn MÅ IKKE brukes til bebier eller småbarn. Det er på grunn av fibre som alltid vil kunne løsne, og kunne komme i luftveiene og det kan utløse allergier. Det er av samme grunn en ofte anbefaler at en skal bruke munnbind mens en spinner. Det gjør ikke jeg, men jeg kjenner godt at jeg har spunnet angora noen timer. (kremt, host)

Den største bunten veier akkurat 50 gram og er 209,30 m – 2-trådet. Det blir altså 416 meter på 100 gram. De andre buntene er litt tykkere, 390, 360 og den tykkeste 335 meter pr 100 gram. Alt er spunnet på min rokk Louet S45.

img_2016-1.JPG

2 tanker om “Angora

  1. tove Innleggsforfatter

    Nei, kardemaskina mi er ikke til salgs. Den trenger jeg sjøl. Jeg har en louet kardemaskin, jeg har brukt den i mye i 23 år nå. Tror ikke den slites ut heller. Og hadde den vært utslitt – så hadde den ikke vært brukbar for andre heller. Bra invistering var det. :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *