Hysj – det er så stille her…

… men det må vel kanskje komme av at det er større aktivitet et annet sted. Eller kanskje jeg ikke har vært helt i form de siste månedene?  Og jeg har vært på reise, både en og to ganger. Rokkene surrer og går – med meg som trådfører – sånn en og annen gang, men så altfor sjelden. Tråd og fiber har jeg også hatt mellom fingrene. Men nå har jeg store forhåpninger til at jeg sakte men sikkert kan være tilbake igjen. I alle fall i tankene.

For et par uker siden var jeg i Russland. Der hadde jeg gleden av å lære Svetlana å veve brikkevev. Vi hadde noen fine kvelder med våre små brikker. Det er alltid morsomt å lære bort brikkevev. Litt magisk er det – bare vri på pappbrikker som er tredd med tråder i et merkelig system – og så blir det faste fine bånd ut av det etter en kveld eller tre.

Svetlana sitt bånd festet vi i stolryggen mens hun vevde. Mitt bånd var så kort siden det bare var for å vise hvordan det skulle gjøres. Så jeg brukte tåa som krok. Og bånd ble det til slutt på oss begge.

Men for å holde meg til spinninga: Jeg holdt et videregående spinnekurs hos Spinnvilt forrige helg. Spinnerne kom fra hele landet, Nord- Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet.

Her er det full konsentrasjon. Mirjam, Anne-Berit, Hilde, Anita, Turid og Kristin.

Sissel og Tone hadde sine plasser i den andre enden av rommet.

Denne haugen er fra mine egne spinneprøver som jeg har spunnet for demostrasjon.

Men det klødde i rokkefoten, og øynene hadde problemer med å ikke bare bli stirrende på alt det vakre garnet som ble produsert på dette kurset. Ideene mine er mange. Jeg skal skynde meg langsomt så hendene kan følge med. Kanskje noen nye garnbunter kan hespes opp om ikke så lenge.

3 tanker om “Hysj – det er så stille her…

  1. Tone Larsen

    Hei Tove,
    Fint at du er i gang med bloggen igjen. Takk for en super helg,her spinnes det som aldri før. Datteren min får snart lue i rosa boblegarn!
    Hilsen Tone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *