Farvel 2011

Optimistisk som jeg alltid er, tror jeg på at 2012 blir et veldig fint år. Mye bedre enn 2011. Jeg gleder meg.

Jeg har hatt mange fine timer med fiber, rokk og håndspunnet garn dette året som har gått. Men jeg har nok meg ønsket mye mer. De siste månedene har det alikevel blitt mye nytt. Jeg har bare ikke sagt det høyt.

Jeg strikket meg et par votter i uspunnet silkeflak. Enkelt og morsomt. Her viser jeg hvordan jeg gikk fram.

  

Jeg hadde ett par bunker med silkeflak jeg hadde farget for ganske lenge siden. Jeg tok av ett og ett flak. De er veldig tynne, og det blir ganske lange remser av hvert, når jeg trakk dem ut. Så det var greit å strikke opp et flak om gangen.

 

Jeg stakk en finger inn i midten av flaket, og trakk det ut i en sirkel.

 

Jeg fortsatte med å trekke ut silkeflaket til det ble så tynt som en sky før jeg nøstet det opp på en tom dorullpapp.

Ble jeg fornøyd? nei, Tja. De blei litt slafsete. Skulle brukt tynnere pinner – eller litt tjukkere silkeremser. Men jeg bruker dem med angoravottene mine inni. Da er de supre.

Ellers har jeg en haug liggende her med 3 – 4 kilo ferdigspunnet høstgarn.

Her er det en kjempebunt med garn av ull fra villsau og en diger bunt garn fra grå trøndersau. Det er kasjmir og det er merino. Silke og sjeviot og mye mer.

Her er det blått tynt garn i mongolsk kasjmir og rosa sjeviot som står på hespetreet.

En kjempespole med en snau kilo garno som skal veves til pute, tror jeg. Den store spolen tilhører en Ashford Country spinner. De to spolene øverst til høyre er hurtigspoler til Louet S10, og den lille spolen hører til min lille superrokk S45 (som desverre ikke produseres mer). De tre siste spolene ble tvunnet til tretrådet sokkegarn. Det er en tråd med mohair, en tråd med corridale sliver og en tråd med silke. Garnet ble nydelig og sokkene likeså.  Garnet er både sterkt og varmt, så dette ble et godt sokkegarn.  Det er forresten mine første vellykkede sokker som er stikket fra tåa og opp til vrangborden. Takk til Edel Marie som har lagd en super oppskrift som til og med jeg forsto.

Jeg avslutter med et bilde av garn som jeg spant for litt siden. Bildene ble fine. Garnet var fint på rokken – og det var veldig morsomt å spinne det. Men ble det fint etterpå. NIKS. Bedre lykke neste gang.

GODT NYTT ÅR.

 

3 tanker om “Farvel 2011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *