… og for deg som ikke kan reise til Natthagen galleri…

… så kan du jo ta en titt her.

Det er alltid morsomt å se utstillinger med kunsthåndverk. Og spesielt spennende er det når en sjøl deltar med arbeider. Jeg var så heldig at fikk ta en sniktitt noen minutter før utstillingen åpnet, og jeg ble veldig fornøyd med hvordan de hadde stilt ut mitt.

1.

«Snøprinsessens sjal».

Mitt sjal er i ull, silke og mohair. Jeg har også spunnet inn noen glittrende fibre her og der. Sjalet er som et stort fedd som er lagt dobbelt og tredd over hodet og ned på skulderene. Det luner godt, og kan brukes over en kjole til fint. Eller det kan legges tredobbelt og brukes som skjerf til daglig.

Snøprinsessen er barnebarnet til Fader Frost i Russland, og hun hjelper til med å dele ut gaver til nyttår. (som vår julenisse på julaften). Snøprinsessen finner vi også i russiske eventyr. Det er den lille jenta som stemora forlater i skogen for å dø av kulde. Men så kommer Fader Frost og redder jenta. Hun får varme, vakre klær og rike gaver. (Også som lignende eventyr vi kjenner her i Norge). Jeg vil gjerne at en Snøprinsesse kan bruke dette sjalet.

Her er også noen bilder jeg tok mens jeg spant garnet:

Her er «Snøprinsessens sjal» på spolen og på hespetreet.

Denne var morsom å spinne. De lange trådendene ble som en propell på rokken.

2.

«Vintergarn»

«Vintergarn» er spunnet av mohair. Her er det også litt silke og angora. Det er luftig, men har allikevel litt tyngde, for både mohair og silke er tyngre enn det ser ut som.

  

Til venstre er det bilde av kardemaskina med fiberblandinga – nesten klar til å spinnes. Det midterste bildet viser hvordan jeg legger mohairfibrene rundt en kjernetråd av ull. Og til høyre ser du hvordan det så ut på spolen. Etterpå skal det hespes og vaskes før det er ferdig.

3.

«Spinnerier»

«Spinnerier» består av mange forskjellige fibre. Ull, mohair, silke, angora og glitter. Her ligger bunten på et bord, sammen med en krukke. Det er keramikeren Anne Johanne Sørheim har lagd begge to. (Jeg skulle gjerne hatt bordet her hjemme, det passer så godt til garnet mitt).

 

På spolen til venstre er tråden spunnet. Etterpå brukte jeg en kjernetråd som tråden er spunnet rundt, som en spiral, tett i tett.

4.

«Julegarn»

I denne siste bunten «Julegarn» har jeg også brukt hvit mohair. Jeg har tvunnet garnet to ganger med en julerød, glitrende polyestertråd. Mohairfibre er både glatte og glansfulle, så de egner seg godt til dekorativ spinning.

Her har jeg tatt også bilder mens jeg spant. Garnet er jo så dekorativt underveis også.

  Dette garnet har vært tre ganger gjennom rokken. Først spant jeg den hvite mohairtråden. Etterpå ble tråden tvunnet med den røde polyestertråden. Til slutt ble de to trådene tvunnet enda en gang, også da med rød polyestertråd. Da ble de hvite «trådløkkene» låst på plass.

Ja – jeg vet at jeg har vist noen av disse bildene tidligere. Men nå kom de altså på nytt – i riktig sammenheng.

Alle buntene er fine som halsdekorasjon når du har på deg penklærne. Både «Snøprinsessen sjal», «Vintergarn» og «Julegarn» blir gode og varme som skjerf, hvis de legges tett opp mot halsen.  Og alle er fine som dekorasjoner i en hylle eller i en bolle på bordet. Jeg liker at de blir brukt på forskjellige måter.

Det var veldig dumt at jeg ikke tok bilder i alle rommene på galleriet. Det var så mye fint å se, smykker, glass, keramikk og tekstiler. Men rommene ble med en gang overfylt av publikum. Ja, bare se, dette er galleriets egne bilder som ligger på facebook Natthagen galleri. Og der ser dere også at alle utstillerene fikk en rød rose hver seg. Min står her i vinduskarmen og minner meg om en fin tur til Løten.

Utstillinga er åpen fra torsdag til søndag, hver uke fram til og med 16. desember. (Altså tre helger til.) Det er en fin tur for deg som ikke bor så altfor langt borte.

PS: Alle utstillerene er medlem av NK (Norske Kunsthåndverkere)

 

 

En tanke om “… og for deg som ikke kan reise til Natthagen galleri…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *