En farge kommer sjelden aleine

Det har vært en deilig helg. Jeg har lett for å glemme hvor morsomt det er å trylle fram nye farger på hvite fibre. Så når jeg først har funnet fram alt jeg trenger til farging, så er det vanskelig å stoppe. Fredag farget jeg tre omganger i mikrobølgeovnen i tillegg til at jeg hadde en omgang putrende i kjelen på kjøkkenet. Jeg koste meg med farging og spinning på søndag også. Det blei en riktig produktiv helg.

ts07img_2537.JPG ts07img_2546.JPG ts07img_2553.JPG

ts07img_2555.JPG ts07img_2558.JPG ts07img_2556.JPG

ts07img_2561.JPG ts07img_2560.JPG ts07img_2564.JPG ts07img_2567-2.JPG

8 tanker om “En farge kommer sjelden aleine

 1. mimouna

  Ååå,så gøy! Skikkelig drømmehelg for ullavhengige det der. Og resultatet ble jo kjempeflott. Den som kunne farge og spinne eget garn, sukk…..

 2. toneh

  Så vakre farger! Takk for titten i en kjempespennende blogg, dette var et nytt tema for meg! Så utrolig morsomt å lage garnet selv, helt fra ulla! Ha en flott uke!

 3. sipusa

  Så masse flotte farger du får frem!!:-D Hvilken teknikk bruker du?

  Kan man farge ull med kool-aid?
  Hvis jeg har kjøpt ull på husfliden med lanolin, blir lanolinet borte ved farging?

  Hvis du vil, kan du svare på alle disse spørsmålene og jeg blir glad! Hvis ikke er det helt greit!

  Ble bare så interessert…og inspirert;-)

 4. tóve

  Takk alle sammen. Jeg er glad for å kunne inspirere andre. Det er synd om kunnskap om håndspinning skal forvinne, så jeg vil gjerne at flere lærer seg det. I tillegg er det kjempegøy.
  Jeg farger med Jacquard syrefarger. Jeg har ingen erfaring med kool-aid. Det er saftpulver og lagd for å drikke. Til mitt håndspunnede garn vil jeg bruke fargestoff som er lagd til å bruke på fiber. Jeg vil tro at det er veldig lite lanolin igjen i farget garn.

 5. Rhonna

  Nå må jeg le litt . . . Det ser ut som det har vært en fargerik helg for oss begge, men resultatene dine er mye mer kontrollert. :-) Bilde #8 . . . den ville jeg gjerne se etter den er spunnet! Fargene er spennende og fløtt kontrast.

 6. randi

  Fantastisk Tove..Alt du tar i blir gull:-))
  Jeg kommer tilbake.Akkurat nå har det vært så mye at det nesten har gått spinn i toppen istedet..
  Rokkene står bak meg og lurer og venter trofaste..
  Deilig helg til dere..
  klem Randi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *