Noen ganger benytter jeg muligheten til å prøve ut noen av vevene hos Spinnvilt. I år har jeg satt opp en liten bordvev. Den ble hovlet på 8 skaft. Vevskje 30-10. Renninga er bare 38 cm bred, så dette gikk fort.

tove skolsegJeg synes hovlinga og trådene ble så fine, at de og fortjente et bilde. Renninga er ask 2, i en gråfarge som Spinnvilt har i hylla. Jeg har kombinert rett gjennomgående og V-spiss hovling. tove skolsegDet er alltid spennende å veve de første centimetrene for å se at alt ble som tenkt.

1-DSC07859Nå er alt klart til å veve fargerike skjerf.

Spinnvilt har nettopp fått inn et par forskjellige sett med ferdig oppsatte båndvever fra Stoorstålka. Det ene har egne spalter for mønstertrådene. Siden jeg aldri før har vevd bånd på den måten, måtte jeg bare benytte muligheten til å prøve hvordan dette virker. tove skolseg

Her synes tydelig de fem røde mønstertrådene på midten. Og det er de som bestemmer det ferdige mønsteret på båndet. Jeg plukker opp de trådene i en bestemt rekkefølge på hvert innslag. Jeg festet renninga i en stolpe. Den kan festes i en krok, dørhåndtak eller et tre hvis du sitter ute og vever.

tove skolseg

Bruksanvisningen viste tre forskjellige mønstre. Jeg ville prøve alle mønstrene på det samme båndet. Siden dette bare var noen dager før valentinsdagen, valgte jeg først hjertene. De ble jo veldig søte, da.

tove skolseg

De neste centimetrene fikk enkle skråstriper.

tove skolseg

Og tilslutt ble det litt sikksakk.

tove skolsegI posen lå alt jeg trengte for å veve et ferdig bånd.

tove skolseg

Det beste av alt er at veven og resten av utstyret kan brukes om igjen og om igjen, uendelig mange ganger.  Jeg synes dette  både var morsomt og at båndet ble fint. Det trenger riktignok en lett damping når det er ferdig. Men jeg har bare vevd halve lengden av båndet. Resten ligger hos Spinnvilt, så kan du gjerne prøve å veve noen centimeter hvis du vil. Når det er ferdig er det omtrent en meter langt. Seinere vil jeg sette opp en lengre renning. Jeg vil bruke det samme garnet, Áhkko, som kommer i flere fine farger. Ved å variere farger og hvilken mønstertråder som plukkes opp, kan mønsteret varieres på mange, mange måter. En kan tegne egne mønsterforslag på et ruteark. En rute for hver tråd. På denne veven er det plass til 37 tråder.

PS. Jeg gjør oppmersom at jeg er involvert i Spinnvilt.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *