Årets siste spinnedag

Det passer vel bra og avslutte et spinneår med å dele oppskriften på min gode fibersuppe med dere. Jeg har jo så vidt nevnt den før.

Legg ALLE fiberrester gjennom hele året i en kurv. Hver gang du har sittet ved rokken – så samler du smårestene, vips opp i kurven med dem. Husk også smådottene med angelina og nepps. Ikke glem restene fra karder, kardemaskin og kammene. (Der samler det seg ofte ekstra fine fargesammensetninger)
Det er ingen bakdel om du har smårester med silke, bambus og soyafiber også.

Alt dette kardes godt. Jeg kjører det hele i kardemaskina. Deler opp flakene i passende strimler og spinner med sånn omtrent passe snu på tråden. Min oppskrift rekker til tre ganske store garnbunter.

Mine tre ferdige bunter ble i år som en god fibersuppe bør være. Det er mykt og godt og fyllt med gode spinneminner. Ja, dette garnet blei jeg i godt humør av. Jeg ser restene fra «Bertegarnet» jeg spant i juni – og irrgrønne fibre fra «Optimisten» som jeg spant i juli. Hvite og lyseblå fibre fra «Vinterstemning» som ble spunnet i slutten av januar 2007, og der er også «Tagetes». Spinnesuppa inneholder både angora, merino, shetland, silke og soya og mye, mye mer. Rester fra alt jeg har spunnet meg gjennom det siste året. Nesten som en minnebok – et lappeteppe eller fillerye eller kall det hva du vil.

Og med dette vil jeg ønske dere alle et riktig godt nytt (spinne)år.

img_2590.JPG img_2594.JPG img_2823.JPG

img_2828.JPG img_2830.JPG img_2837.JPG

ts-2007.JPG ts-1207.JPG img_2849.JPG

6 tanker om “Årets siste spinnedag

 1. Karin Hørkilde Jensen

  Kære Tove. Hvor ER din suppe bare blevet super-flot! Jeg har altid bæreposer stående med rester af indfarvninger; men de skal vist ikke bare blive ved med at stå!
  Også et rigtigt godt nytår til dig!!

  Kærlig hilsen Karin

 2. Rhonna

  Tove, that «fiber soup» looks wonderful, and such fun! :) I’ve been collecting the little bits and pieces from my own spinning here and there for the same kind of thing (it seems such a shame to toss anything out!), but it is certainly NOT as interesting as yours. Actually, it’s mostly grey at the moment. I’ll leave you a note next New Year’s Eve and show you what it turned out to be. 😉

  (Og du, dette har jeg skrevet på engelsk pga du hadde lyst for en engelsk kommentær av og til. 😉 )

 3. tóve

  Noe av det fine med fibersuppa, er at her ser jeg farger sammensatt på måter som jeg aldri ville tenkt ut selv. Det må du og prøve med dine farger Karin. Og Rhonna, innen dette nye året har gått, så har du også mange andre fargerester sammen med alt det grå. Men en annen ting er at mange variasjoner av grått er også nydelig i seg selv.

 4. Tilbaketråkk: Det verker i kroppen, fibersuppe og en wastebox « strikkespinn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *