Jeg har tvinni, nei jeg har tvunnet – hva heter det egentlig?

Rokken surrer og går sånn mellom andre gjøremål. Noen kvelder ble brukt til å tvinne diverse halvferdige spoler.
Asters ts 1208 BluefacedLeicester ts1208 Septemberkveld ts1208 Possum ts1208 Vottegarn ts1208 tove des.08

Øverst til venstre ligger den lille bunten som heter «Asters». Den er spunnet av alpakka og hjemmefarget merino. Så ligger det en bunt naturfarget bluefaced leicester (bfl). Bluefaced leicester gir alltid overraskende mykt og glansfullt garn. Den blå bunten, «Septemberkveld», er også bluefaced leicester, som jeg farget som tops. Nederst til venstre ligger en mørk, brun bunt som er en blanding av possum og ett eller annet jeg desverre ikke husker. Det var i alle fall et hyggelig bekjentskap. Den er innmari myk… Bunten nederst i midten skal jeg bruke til votter – tror jeg. Det er en blanding av bfl og merino. Den er tjukk og supermyk, to gode egenskaper som passer til mine kalde hender. Og tilslutt ble det endelig en helt nyspunnet bunt. Det er fra norsk uspesifisert ull som jeg farget før jeg spant. Den ene tråden spant jeg fra ull som jeg ikke kardet. Jeg bare rev fibrene fra hverandre med fingrene. Den andre tråden spant jeg fra kardet ull. Det er en bunt full av struktur og farger.

å tvinne – jeg tvinner – jeg tvinna (tvinnet) – jeg har tvinna (tvinnet) (tvunnet)
å spinne – jeg spinner – jeg spant (spann) – jeg har spunnet
Tro om jeg kommer til å huske dette da. Jeg får holde meg til rokken…

En tanke om “Jeg har tvinni, nei jeg har tvunnet – hva heter det egentlig?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *