Om …

Jeg heter Tóve Skolseg og bor i Lillehammer i Norge. Jeg er medlem av Norske Kunsthåndverkere (MNK), farger fiber, spinner mye, vever litt – og fryder meg over fine tekstiler.

I bloggen forteller jeg litt om hva som foregår ved rokkene mine. Jeg spant i mange år på en vanlig dobbeltsnor-rokk som jeg kjøpte i 1974. Men i 1988 fikk jeg prøve en Louët, og det gikk ikke lang tid før jeg kjøpte en S10. Da jeg for noen år siden oppdaget at nye rokker har to pedaler, gikk jeg over til det. De er jo enda bedre å spinne på. Så nå er jeg eier av en S10 DT og en liten snerten S45. – Og det er bare gøy å spinne. – Alltid -. Jeg lærer og oppdager hele tiden nye ting, nye fibre, farger og spinneteknikker og rokker. Det er så spennende. I januar 2008 kjøpte jeg enda en rokk. Babes bulky spinner var den jeg valgte til mine effektgarn. Den har nemlig kjempestore spoler som passer godt til en del av det  jeg spinner. Jeg har prøvd mange forskjellige rokker i disse årene. Og mine rokker passer til meg.
Stort sett blir det om spinning jeg vil skrive her. Det hender at jeg lager ett eller annet av det håndspunnede garnet mitt. Og da kommer det kanskje noen linjer om det. Og siden jeg ofte spinner garn etter å ha sett, hørt eller lest noe, – eller reist et sted, så blir det også naturlig å ta med litt om det. Jeg synes håndspunnet garn også kan fortelle en historie. Fargene og fibrene har gått gjennom hendene mine.

img_2859.JPG   Spinnekroken

fjellsspinning.JPG

Auramontering

Teksten over skrev jeg for mange år siden. Nye rokker har kommet i hus siden den gang. Her er min Aura-rokk fra Majacraft. Og ja, du ser riktig. Det er Lexi Boeger som sitter på gulvet og skrur sammen rokken min den dagen den kom hit, juni 2010. På bildet til venstre har den fått Lexi sin autograf. Det er denne rokken jeg bruker til nesten alt effektgarn jeg spinner.

IMG_4164

I mai 2011 var jeg på pubspinning i Paris. Da ble denne rokken med meg hjem. Det er en charka – en rokk til bomull. (Samme type som Ghandi pleide å spinne på).

Og i mars (2013) ble jeg eier av en Roberta. Dette er en elektrisk rokk. Her går det unna. Roberta

Og da tror jeg at jeg har alt jeg kan ønske meg av rokker.

Jeg tok feil. Det har blitt 2016, og rokker kommer og rokker går. Babes bulky spinner ble solgt for noen år siden. Nyrokken heter Louët S40, og er en liten raring. 1-DSC07768

 

5 tanker om “Om …

 1. Marion Fricke

  Hei!

  Dette var supre sider. Jeg benytter meg mye av naturfibre og er stadig på jakt etter noe som kan brukes. Moskus og kasjmir høres spennende ut.
  Jeg bruker fibre når jeg tover smykker og tilbehør. Det hadde vært positivt om man kunne komme i kontakt med noen av dere som solgte råvare av ulltypene. Hilsen

 2. Britt

  En kjempeside som er lagt i favoritter. Jeg spinner litt selv og har slitt med å finne bøker om spinning. Jeg har måtte prøve meg frem og har feilet mye. Først i dag ble jeg klar over at garnet måtte vaskes og strekkes før det var helt ferdig :-)

 3. Jana

  Heisann,

  meget bra at jeg fand din side!! 😉

  regner med at du kjenner flere som holder på med å spinne. Kjenner du kanskje noen eller flere i Ålesundområdet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *